Zrychlete si načítání stránek v oblíbeném prohlížeči Firefox.

Pokud používáte vynikající internetový browser Firefox, bude vás následující rada jistě zajímat. Na tento jednoduchý trik mě upozornil kamarád (thx Martasko). Zpočátku jsem byl skeptický, ale nyní mohu subjektivně potvrdit, že stránky se skutečně načítají rychleji. Co je tedy potřeba udělat? Nejdříve je nutné jít do skrytého nastavení prohlížeče. Do adresního řádku napište about:config a odentrujte. Nyní vyhledejte tyto předvolby:

  • network.http.pipelining
  • network.http.proxy.pipelining
  • network.http.pipelining.maxrequests

Jak vidíte, pipelining je defaultně nastavené na hodnotu false, tudíž vypnuté. Prohlížeč tedy v jednom okamžiku může vyslat pouze jeden požadavek na konktrétní server. Jakmile pipelining povolíte, prohlížeč bude moci uskutečnit požadavků několik, což zrychlí načtení stránky.

Co tedy změnit?
network.http.pipelining“ změňte na „true
network.http.proxy.pipelining“ změňte na „true
network.http.pipelining.maxrequests “ změňte na číselnou hodnotu určující počet požadavků v jednom okamžiku – doporučuji nastavit kolem 30
Nakonec klikněte pravým tlačítkem a zvolte Nový – Číslo, předvolbu pojmenujte jako „nglayout.initialpaint.delay“ (bez uvozovek) a její hodnotu nastavte na nulu. Tato hodnota určuje množství času, který prohlížeč čeká než zareaguje na příchozí informace.

Nyní by vám stránky měly nabíhat mnohem rychleji.

Související příspěvky

Peter Wang