Už je to tak, včera jsem se stal mistrem Evropy v této královské hře. Nevěříte? Chcete důkaz?

Královská hra

Šachy, hra hodná králů, která naplno prověří vaši schopnost logického myšlení a taktiky. Již odmala jsem v této hře neměl mezi vrstevníky konkurenci. A nejen mezi vrstevníky. Na šachových přeborech jsem nejednomu zkušenému šachistovi přidal několik vrásek na čele. Z (tehdy) okresních přeborů jsem se probojovával postupně výš a výš. Chessmaster jsem drtil na nejvyšší obtížnost před spaním a dokonce jsem jeho vývojářům reportoval několik bugů v taktice umělého soupeře.

Důkaz místo slibů

Šachy bohužel nejsou veřejností příliš oceňovaným a populárním sportem, proto se v českých médiích o mém úspěchu téměř nemluvilo. Nebýt českého prestižního šachového portálu, můj úspěch by zde, v srdci Evropy, zůstal zcela nepovšimnut. Tímto portálem je Internet Chess Journal, který o mém úspěchu uveřejnil alespoň stručné info (případný printscreen zde).

Nevěříte?

Říkáte si, že tu něco smrdí? Máte pravdu a samochvála to není;). Samozřejmě, že jsem se s Kasparovem neviděl a bohužel ani tím mistrem Evropy jsem se nestal. Jedná se o obyčejnou XSS zranitelnost portálu Internet Chess Journal. Tuto chybu jsem dokonce ani sám neobjevil, pouze jsem si o ní přečetl na blogu Vojtěcha Havla. Napřed jsem si říkal prostě XSS jako každé jiné, ale poté mi byl malým ďáblíkem vnuknut tento nápad. Do aprílu je sice daleko, ale toto jsem si prostě nemohl odpustit:)

Související příspěvky

Peter Wang